Controleer je gewicht door je BMI te berekenen via berekenen.nl

Als je in de spiegel kijkt dan kun je niet zien hoe zwaar je precies bent. Je kunt dan wel zien dat je wat te dik bent door de vetrollen die je her en der ziet, maar in hoeverre je echt objectief gezien te zwaar bent is natuurlijk lastig in te schatten. Daarom kun je dus beter op de weegschaal gaan staan, want dan zie je echt het aantal kilo’s. Maar dan weet je eigenlijk nog steeds niet precies of en hoeveel je te zwaar (of te licht) bent. Natuurlijk kun je wel enigszins inschatten wanneer je te zwaar bent. Je ziet het in de spiegel en de weegschaal geeft het ook redelijk goed aan. Als je 170 centimeter lang bent en de weegschaal laat zien dat je 80 kilogram weegt, dan weet je dat je te zwaar bent. Maar het is niet altijd zo eenduidig. Daarnaast weet je ook in zo’n situatie nog niet hoeveel je nou echt te zwaar bent. Daarom kun je voor een wat meer exacte weergave van je gewicht beter je BMI berekenen via berekenen.nl. Je BMI neemt namelijk ook je lengte mee in de berekening. Daardoor krijg je informatie over de verhouding tussen je lengte en gewicht. Als je namelijk 190 centimeter lang bent en 80 kilo weegt, dan heb je volgens het BMI een prima gewicht. Door je BMI te berekenen krijg je dus een wat meer precieze weergave van de gezondheid van je gewicht. Maar ook dit is weer een tool die veel onnauwkeurigheid met zich mee brengt. Zo kun je alleen via BMI berekenen ontdekken wat de verhouding is tussen je bruto gewicht en je lengte. Maar je gewicht komt tot stand door verschillende factoren die een BMI niet meeweegt. Zo heb je een verschil tussen spieren en vet. Spieren zijn echter zwaarder dan vet waardoor een heel gespierd iemand zomaar het label obesitas kan krijgen. Ook houdt de BMI geen rekening met de bouw van iemands lichaam. Sommige mensen hebben van nature een slanke of brede bouw. Iemand met een hele slanke bouw en veel overtollig vet, krijgt vaak toch een gezond BMI, terwijl een breed iemand die klein van stuk is en bijna geen vet heeft misschien juist een ongezond BMI krijgt. Dus als je je BMI gaat berekenen, houd er dan altijd rekening mee dat ook dit weer een vrij ruwe inschatting is van de gezondheid van je gewicht. Maar het is zeker beter dan alleen je gewicht en het kan ook prima dienen als eerste indicator van je conditie.

Je BMI berekenen doe je gemakkelijk online

Het is niet moeilijk om je BMI te berekenen, dus als je inderdaad een grof idee wilt hebben van hoe je gewicht zich verhoudt tot je lengte, dan kun je daar binnen een minuut achter komen. Om je BMI te berekenen hoef je alleen maar even naar de site van berekenen.nl te surfen. Eenmaal daar vul je de juiste gegevens in zoals:

  • Lengte
  • Gewicht
  • Leeftijd
  • Geslacht

Als je dat gedaan hebt kun je direct je BMI bereken en zien in welke categorie je valt.

Kijk voor meer informatie op berekenen.nl

Als je meer wilt weten over BMI berekenen of als je juist iets anders wilt berekenen, dan kun je terecht op de site van berekenen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *