Cryptocurrency gids voor beginners

economie

Beleggen in cryptocurrency? Lees je eerst goed in

Cryptocurrency zijn de laatste jaren bijna onafgebroken in het nieuws geweest. Vooral voor de Bitcoin – de meest bekende cryptovaluta – geldt dat. Voor investeerders en beleggers zijn bitcoins hoe dan ook heel interessante beleggingsmaterialen. Wel zijn er door het nieuwe karakter en de zich razendsnel opvolgende ontwikkelingen enige risico’s verbonden aan het investeren in bitcoins. Mocht je dus overwegen om hier ook in te stappen, dan is het slim om jezelf in ieder geval zo goed mogelijk van tevoren in te lezen. Dit kan bij uitstek via een cryptocurrency gids voor beginners. Je weet dan in elk geval de risico’s goed in te schatten en (hopelijk) je kansen te grijpen.

Waarom is beleggen op zichzelf een goed idee?

Los van de vraag of je wilt beleggen in bitcoins is het idee om überhaupt te beleggen bijna altijd goed. Beleggen is namelijk dé manier om je vermogen in waarde te laten groeien zonder dat je daar echt iets voor hoeft te doen. Dit wordt ook wel een passief inkomen genoemd. Bovendien wordt je rendement steeds groter naarmate je vermogen groeit. Wel is het zaak om alleen dat deel van je vermogen te beleggen dat je ook daadwerkelijk eventueel (hopelijk tijdelijk) zou kunnen missen.

Cryptocurrency gids voor beginners

Wat zijn de potentiële voordelen van bitcoins?

Beleggen in bitcoins heeft voor jou als belegger de volgende voordelen te bieden:

  • Er bestaat slechts een beperkte hoeveelheid bitcoins. Er heerst dus schaarste, waardoor het in de lijn der verwachting ligt dat de waarde van een bitcoin zal stijgen.
  • Het systeem der bitcoins is erg open en transparant. De spelers in deze markt hebben dus geen geheimen voor elkaar.
  • Bitcoin functioneert op basis van een gedecentraliseerd systeem. Er is dus geen centrale partij die de regels bepaalt, of opeens kan veranderen in jouw nadeel.
  • Door het decentrale karakter is Bitcoin erg veilig. Voor hackers is het bijna onmogelijk om iets onoorbaars te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *