De reden achter het nemen van een persoonlijke lening

persoonlijke lening rente

In dit artikel wordt ingegaan op de vraag waarom je een persoonlijke lening zou afsluiten. Wat de reden ook is, je moet die wel kunnen aflossen. Een belangrijk aspect van een persoonlijke lening is de rente die je moet betalen.

Redenen

We onderscheiden hier de volgende twee redenen voor het afsluiten van een persoonlijke lening. De eerste is een gedwongen vervanging, waarvoor je geen spaargeld beschikbaar hebt. Als in de winter de verwarmingsketel vervangen dient te worden, dan heb je weinig keuze. Er moet een nieuwe ketel komen. Om die te financieren kan je dan een persoonlijke lening afsluiten. Een tweede reden is dat je van een persoonlijke lening afsluiten financieel beter wordt. Een voorbeeld is een lening voor de aanschaf van zonnepanelen. Je berekent dat je met zonnepanelen zoveel op je elektriciteitsrekening kunt besparen, dat je zo een persoonlijke lening eenvoudig op tijd kunt aflossen en vervolgens kunt blijven profiteren van een lagere elektriciteitsrekening.

persoonlijke lening rente

Noodzakelijke lening

Zoals gezegd zijn er voorzienigen en apparaten in huis die je essentieel kunt noemen. Je zou eigenlijk geld opzij moeten leggen voor het geval je gedwongen wordt om een vervanging te doen. Dat geldt zeker als je weet wat de verwachte levensduren van voorzienigen en apparaten zijn. Als er een brand in huis optreedt, dan is dat altijd onverwachts. Als je dan geen verzekering en/of geen spaargeld hebt, dan blijft er niet veel anders over dan een persoonlijke lening af te sluiten.

Financieel profijtelijk

We noemden al zonnepanelen als voorbeeld van een investering die zonder twijfel geld oplevert. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om op je energierekening te kunnen besparen. Er bestaan bovendien nog altijd manieren om voor de verduurzaming van een woning een subsidie te krijgen en met de hoge gasprijzen is de vermindering van het gasverbruik heel welkom. Het is geen goed idee om met geleend geld risicovolle investeringen te doen. Dat geldt ook als je de persoonlijke lening met rente met je inkomen zonder problemen kunt aflossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *