Een incassobureau inschakelen tegen wanbetalers

incassobureau inschakelen

iemand is fan van wanbetalers. Het is namelijk erg vervelend want je wil dat je het geld krijgt waar je recht op hebt. Vooral bedrijven krijgen hier mee te maken. Wanneer je dan last hebt van een wanbetaler of misschien zelfs meerdere wanbetalers hebt dan kun je hiervoor een incassobureau inschakelen. Een echt bureau zal namelijk verschillende incasso advocaten hebben die jou kunnen helpen. Zij zullen er dan namelijk voor zorgen dat jij je geld krijgt. Een advocaat zal ook het recht hebben om een aanmaning te sturen. Hiermee kun je de klant laten weten dat er een advocaat op is gezet en dat ze dus de openstaande factuur zo snel mogelijk moeten betalen. Doen ze er niet kunnen er verdere stappen worden genomen.

incassobureau inschakelen

Beslag leggen

Je kunt er ook voor kiezen om een incassobureau inschakelen om beslag te leggen op goederen met de waarde die de klant jou beschuldigt is. Dit mag je niet zomaar doen, maar wanneer je een advocaat naast je hebt staan die weet wat ze doen zul je merken dat dit allemaal op een manier zal gebeuren wat juridisch klopt. Wanneer je dit namelijk op een verkeerde manier aanpakt zul je ook zien dat de klant jou hiervoor kan aanklagen en dan ben je verder van huis.

No cure no pay

Een van de dingen waar de advocaten ook mee werken is een no cure no pay beleid. Dit betekent dat je alleen een rekening krijgt wanneer de wanbetalers daadwerkelijk hebben betaald. Anders zullen de werkzaamheden die ze hebben uitgevoerd ook niet nuttig zijn. Er zitten dus alleen maar pluspunten aan een incassobureau inschakelen. Wanneer je ze namelijk inschakelt hoef je ze alleen te betalen wanneer ze het geld ook voor je halen. Krijgen zij het geld niet, dan kost het jou ook geen geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *