Een scheiding correct afhandelen? Met een mediator lukt dat!

mediator scheiding

Op welke manier en onder welke omstandigheden het ook allemaal plaatsvindt, een echtscheiding is altijd een verdrietige gebeurtenis. Binnen alle nare aspecten van een echtscheiding is het echter ook zaak om ervoor te zorgen dat de boel niet escaleert en dat een eventueel conflict niet verder uit de hand loopt. Sterker nog, het zou zelfs het beste zijn als conflicten voortaan in het geheel worden voorkomen, zodat het scheidende echtpaar straks toch nog op een zo goed mogelijke manier met elkaar kan communiceren. Dit is altijd van essentieel belang, maar natuurlijk vooral als er ook kinderen in het spel zijn. Als je wilt inzetten op een zo vredig mogelijke gang van zaken is het inzetten van een mediator scheiding de beste optie. Een goede samenwerking met zo’n mediator zorgt er namelijk voor dat het scheiden verder zo min mogelijk problemen oplevert.

mediator scheiding

Voor wie is gebruikmaking van een mediator mogelijk?

Het gebruik maken van de diensten van een mediator die gespecialiseerd is in echtscheidingen is jammer genoeg niet per se voor iedereen weggelegd. Je moet als scheidend koppel maar ook als individu namelijk aan de volgende factoren kunnen voldoen:

  • De mediator wordt door de beide partijen als onpartijdig beschouwd, waarmee de mediator voor beiden acceptabel is om mee samen te werken.
  • De band tussen jullie kan niet zodanig beschadigd zijn dat een fatsoenlijk gesprek met en/of over elkaar niet meer mogelijk is.
  • Met een mediator ga je op zoek naar oplossingen en afspraken die voor iedereen acceptabel zijn. Dit kan uiteraard alleen als je daar zelf ook toe bereid bent. Of met andere woorden: je zult je constructief moeten kunnen opstellen en dus soms eens water bij de wijn moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *