Het gebruik van je kaart

creditcard activeren

Nadat je de kaart hebt aangevraagd wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk gebruikten, of liever gezegd testen of deze naar behoren werkt. De kaart wordt in de meeste gevallen per post naar je toe gestuurd, echter moet je dan nog wel de creditcard activeren voor de kaart gereed is voor gebruik. Niet bij iedere maatschappij worden dezelfde regels gehanteerd voor het activeren van de kaart, meestal worden de exacte instructies in de begeleidende brief gezet die je krijgt bij de kaart. De verschillende mogelijkheden nemen we hieronder met je door om je kaart te kunnen activeren.

creditcard activeren

Gebruiksklaar maken van je creditcard

Je hebt de kaart per post binnen gehad en moet nog een laatste stap doen om de kaart te activeren, hiervoor bestaan verschillende procedures. Iedere maatschappij heeft zo zijn eigen regels rondom de creditcard activeren, het eenvoudigste is de kaart te activeren op de website van de maatschappij waar je de kaart hebt besteld. Het is ook mogelijk om de kaart te activeren door een betaling te doen in een winkel, maar ook in een webshop een online betaling kan ervoor zorgen dat de kaart gebruiksklaar is. Zo zie je dat iedere maatschappij andere regels en manieren hanteert.

creditcard activeren

Beveiligde omgeving om te activeren

Op de website of een app van de maatschappij kun je op een veilige manier de creditcard activeren, je moet in de meeste gevallen een aantal persoonlijke gegevens invoeren alvoren de kaart te gebruiksklaar te maken. Bij een groot aantal kaarten zal de kaart geactiveerd nadat je een betaling hebt gedaan, hierbij moet je overigens wel je pincode gebruiken anders is de kaart nog niet geactiveerd. De meeste maatschappijen hanteren de regel dat je de pincode gebruikt moet hebben om de kaart te activeren, dit is de veiligste manier in gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *