Meer investeren door een zakelijke financiering? Let dan hier op!

zakelijke financieringen

Zie je kansen in de markt als ondernemer en wil je snel investeren om daar optimaal van te profiteren? Dat kan! Meer investeren door een zakelijke financiering is dan een slim plan. Zakelijke financieringen voor ondernemers zijn er in allerlei vormen en soorten. Hierdoor is er maatwerk mogelijk voor elk soort financiering. Maar waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een geschikte geldstroom voor jouw onderneming? De belangrijkste zaken om op te letten hebben we in dit blog voor je op een rijtje gezet.

Waar ga je geld lenen en hoe?

Een eerste aandachtspunt bij het zoeken naar geschikte zakelijke financieringen, is bepalen hoe je aan het benodigde kapitaal wilt komen. Er zijn allerlei mogelijkheden en instanties die je kunt benaderen of gebruiken voor de benodigde financiering om te investeren. Zo kun je ervoor kiezen om een geldsom te lenen via een bank of via een particuliere investeerders. Een tegenwoordig populaire manier om aan het benodigde kapitaal te komen is ook crowdfunding. Vertaald houdt deze term, letterlijk in: iets financieren (funding) via de massa (crowd). Via online websites waar jouw project wordt uitgelegd, kunnen mensen die in jouw onderneming en bedrijfsplannen geloven gel doneren. Ten slotte kun je als ondernemer soms gebruikmaken van overheidssubsidies om een project van de grond te krijgen. Zeker als je project bijdraagt aan verduurzaming, zijn er mogelijkheden!

zakelijke financieringen

De rente van zakelijke financieringen vergelijken

Belangrijk om een goede financiering rond te maken, is verder het opvragen van meerdere offertes bij geldverstrekkers. Vergelijk met name de looptijd en rentepercentages goed en lees ook de kleine lettertjes in de offertes grondig door. Je kunt dan de beste deal kiezen in jouw situatie!

Bij investeren in vastgoed moet je vaak zelf geld inleggen

Heb je plannen om je bedrijf uit te breiden of om vastgoed te (laten) financieren? Dan moet je er als ondernemer rekening mee houden dat je waarschijnlijk eigen geld zult moeten inleggen. Meestal gaat het bij financiering van bedrijfsvastgoed om zo’n 20 tot 30 procent eigen inleg. Dit geld moet je natuurlijk wel achter de hand hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *