Paardrijden

Ben je op zoek naar paardensport benodigdheden? Kijk dan eens op onze website. 

Bestel hooiruif online. Kijk ook eens naar de scheermachine webwinkel of het opstapkrukje.  Het woord paardensport is een verzamelnaam voor verschillende sporten waar paarden bij gebruikt worden. Paardensport bestaat uit verschillende disciplines, vaak afkomstig uit verschillende landen en regio’s. Voorbeelden van verschillende disciplines zijn Buzkashi, Afghaanse ruitersport. Ook heb je Carrouselrijden, een vorm van paardensport waar het gaat om showrijden. Een ander voorbeeld is de Chileense rodeo, een variant van de rodeo afkomstig uit Chili, waarbij er gewerkt wordt meer veedrijvers en rundvee. 

Naast verschillende disciplines kun je als ruiter natuurlijk ook recreatief gaan paardrijden. Hierbij maak je als ruiter een rit op een paard ter vermaak. Dit kun je op veel plekken doen. Het mooiste is natuurlijk om in de natuur te gaan rijden. Prachtige plekken zijn het bos of het strand. 

Een prachtige hobby

Voor veel mensen is paardrijden een prachtige hobby, maar waarom eigenlijk? Wat is de reden dat veel mensen paardrijden zo’n leuke bezigheid vinden en waarom beleven ze er eigenlijk zoveel plezier aan? Als ruiter heb je echt een ware interactie met het buitenleven. Je ervaart de natuur in pure vorm en leeft helemaal op. Je kunt iedere keer weer genieten van het buitenleven en van de omgang met je paard. Hiernaast is paardrijden ook een hele mooie manier om je lichaam te leren kennen. Tijdens het paardrijden ervaar je hoe je lichaam werkt en beweegt. De manier waarop jij je als ruiter gedraagt heeft ook direct invloed op het gedrag van je paard. Het is dus heel belangrijk dat je goed op de hoogte bent van je eigen gedrag, omdat je paard dit continu zal voelen. 

Fit blijven

Hiernaast is paardrijden ook een hele mooie manier om fit te blijven. Het berijden van een paard is een intensieve bezigheid en een goede manier om fit te blijven. Op een paard moet je doorlopend een balans zien te vinden, om zowel jezelf als het paard onder controle te kunnen houden. Paardrijden is een gezamenlijke sport, een activiteit tussen jou en je paard. Dit betekent dat je kunt werken aan een prachtige band tussen jou en je paard, iets dat paardrijden extra bijzonder maakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *